به گزارش خبرنگار مهر، عبدالعلی صادق محمدی در دهمین همایش باستان شناسی ایران که امروز در بندرعباس برگزار شد گفت: پژوهشهای باستان شناسی نه تنها ریشه های تاریخی مردم کشور ما را با کشورهای دیگر استوارتر می کند بلکه تعامل بین آنها را بیشتر و جایگاه واقعی فرهنگها را تبیین می کند و در عین حال ارتباط علمی کشور را با سایر مراکز تحقیقاتی دنیا تسهیل و محکم می سازد.
وی ادامه داد: ضرورت همکاریهای بین المللی در شناخت فرهنگ ایرانی به این دلیل بیان می شود که باید بپذیریم عملکرد حوزه پژوهشی ما باید به درک تاریخی و فرهنگی کشور منجر شود زیرا بزرگی ایرانیان به شکوه تاریخی و تمدن آنهاست.
محمدی تاکید کرد: ملت ایران ملت بزرگی هستند و به همین نسبت شایستگی آن را دارند که در حوزه فرهنگ ایرانی اسلامی تمام پژوهشگران داخلی و خارجی در سطوح مختلف ابعاد متنوع این فرهنگ را مطالعه کنند.
استاندار هرمزگان گفت: این همایش زمینه مناسبی ایجاد خواهد کرد تا دیدگاه و نظر دانشمندان و محققان بین المللی داخل و خارج کشور درباره فرهنگ و تمدن ایرانی بیان شود.
محمدی تاکید کرد: پژوهشهای باستان شناسی نشان داده است که ملت ایران سهم عمده ای در شکل گیری تمدن جهان معاصر دارند. بسیاری از پژوهشگران بر این باورند که ایران میراث دنیا و تمدن است و تمدن معاصر بخش عمده ای از دستاوردهای تمدنی فرهنگ ایرانی اسلامی را شامل می شود.
وی در مورد پیشینه های تاریخی استان هرمزگان نیز گفت: طبق بررسیهای باستان شناسی مشخص شده است که این استان جایگاه والای تاریخی دارد و همچنین بررسیها نشان دهنده این است که انسانهای اولیه در این استان حضور داشتند و هرمزگان یکی از مهمترین راههای گذر انسان از قاره آفریقا به آسیاست.
استاندار هرمزگان گفت: کشف تعداد زیادی از ابزارهای سنگی در این استان که در اطراف شهرهای بندرعباس، میناب، حاجی آباد و شهرستانی غربی تکنیک ابزارسازی سنگی را بیان می کنند.
همچنین حجت الاسلام غلامعلی نعیم آبادی، امام جمعه بندرعباس نیز در این همایش گفت: میراث فرهنگی یک تاریخ نانوشته به دست بشر است و میراث فرهنگی که در طول تاریخ از تحریف در امان مانده متعلق به تمام انسانهاست.
وی ادامه داد: باید آنچه که از پیشینان به یادگار مانده را حفظ کنیم.
نعیم آبادی تاکید کرد: استان هرمزگان دارای آثار و جاذبه های بیشماری است و از لحاظ باستان شناسی نیز برای کارشناسان حائز اهمیت است بنابراین لازم است که مسئولان در این باره اقدامات لازم را انجام دهند.
امام جمعه بندرعباس گفت: میراث فرهنگی همیشه برای بشریت یک سرمایه بزرگ محسوب می شود و اقداماتی که صورت می گیرد در آینده نه چندان دور به قضاوت گذاشته خواهد شد.
در این مراسم یاد و خاطره مرحوم دکتر مسعود آذرنوش پژوهشگر و استاد برجسته شناسی ایرانی گرامی داشته شد.
نظر شما